Home 00

    Psihoterapie de cuplu 01

Imbogatirea relatiei de cuplu 02

{Consiliere (pre)maritala}

Carti de lecturat 04

Workshopuri 05

Articole 06
Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )

Telefon: 0722 94 14 84
E-Mail: ramona_covrig@yahoo.com

www.psihoconsult.ro
www.ramonacovrig.ro















Copyright ©2005 ARIStide. All Rights reserved
Consiliere maritala si premaritala


Consilierul marital este deopotriva terapeut si educator. Cand un cuplu vine la terapie, acesta ii ajuta sa vada ca problemele lor pot fi cauzate de o slaba informare in legatura cu abilitatile esentiale necesare in relatiile intime de cuplu. Rolul major al consilierului este sa faciliteze dezvoltarea unor astfel de abilitati. Acest rol este implinit pe deplin datorita integrarii informatiilor pe care cuplul le detine deja despre relatia lor.

Consilierul marital priveste in mod optimist cea mai mare parte a problemelor cu care se confrunta cuplul atat vreme cat exista respect mutual si cooperare. Acest optimism il ajuta pe consilier sa fie agent al schimbarii instaurand un mediu in care exista un simt al echilibrului intre partenerii cuplului.

Consilierea se refera mai mult la ghidarea individului prin implementarea unor strategii. Scopul consilierii este acela de a ajuta cuplul sa invete arta comunicarii in scopul de a reusi singur sa cladeasca si sa intretina o relatie pozitiva bazata pe respect mutual si egalitate intre sexe.

Scopul consilierii maritale este acela de a ajuta cuplul sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru:
   - mentinerea unei casnicii/relatii sanatoase prin imbunatatirea abilitatilor de comunicare,
   - imbunatatirea abilitatilor de ascultare si de intelegere a mesajului,
   - dezvoltarea curajului pentru a face schimbari;
   - ajutam cuplul sa depisteze care sunt schimbarile utile;
   - recladirea relatiei intime;
   - dezvoltarea unui program care sa ajute la rezolvarea conflictelor
   - rezolutia privind conflictul;
   - dezvoltarea abilitatilor de auto-ajutorare cu scopul de a cladi si mentine o relatie bazata pe respect mutual si egalitate.

In situatii dificile de viata pentru cuplu, partenerii intra in lupta de putere si totul de transforma intr-un razboi de gherila .  Inca din prima sedinta putem vedea ce munitii folosesc pentru a-si pedepsi partenerul. ,, Daca sunt impotriva ta Nu sunt cu tine, nu pot zambi la tine atat de mult, pentru ca am un scop ( constientizat sau nu), comportamentul meu ma indrepta spre locul unde vreau sa ajung, sa te pedepsesc/retaliez/razbun sau sa te coplesesc.’’
Cabinet de Psihoterapie de Cuplu
Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
UltraIT.ro