Home 00

    Psihoterapie de cuplu 01

{Imbogatirea relatiei de cuplu}

Consiliere (pre)maritala 03


Carti de lecturat 04

Workshopuri 05

Articole 06
Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )

Telefon: 0722 94 14 84
E-Mail: ramona_covrig@yahoo.com

www.psihoconsult.ro
www.ramonacovrig.ro


Copyright ©2005 ARIStide. All Rights reserved
Imbogatirea/imbunatatirea relatiei de cuplu


Aceasta tehnica este creata pentru ca dvs., ca partenerii de cuplu, sa faceti fata mai bine stresului zilnic si pentru a reusi sa cooperati in sarcinile vietii - Munca, Prietenia, Relatia de iubire, Spiritualitatea. Un contract este negociat inca de la prima sedinta. Contractul stabileste modus operandi prin care fiecare partener invata noi metode de relationare in cuplu. Daca metoda dovedeste succes in imediata apropiere a consilierii (3-5 sedinte), sunteti sfatuiti sa continuati individual (fara consilier). Dragostea si intimitatea este o sarcina pentru doi. Pentru a avea succes este nevoie de maxima cooperare, egalitate, respect si grija fata de celalalt.

Cand folosim termenul de cuplu ne gandim nu numai la cupluri casatorite ci si la relatiile de prietenie. Cei doi care formeaza un cuplu, vin impreuna cu doua perceptii diferite despre Sine, Ceilalti si Viata si cu doua seturi diferite de logica privata. Acest tehnica de lucru va ajuta la clarificarea modului in care facem alegerea in cuplu, despre nevoile psihologice in cuplu, radacinile incurajatii si descurajarii, comunicarea eficienta si pasii pentru rezolvarea conflictelor. Metoda va include activitati de imbogatire si sarcini pentru acasa.

Aveti nevoie de Imbogatirea relatiei de cuplu atunci cand :


1. Doriti sa faceti fata unor situatii ce va nelinistesc. Poate credeti ca aceste situatii au potentialul de a deveni daunatoare relatiei.

2. Puteti identifica problema/problemele din cuplu dar aveti nevoie de o sustinere la inceput pentru a demara rezolvarea ei. Odata obtinuta aceasta sustinere va puteti rezolva problemele singuri.

3. Sunteti motivati sa lucrati la relatie, si credeti ca aveti suficiente calitati si puteri pentru a o face sa mearga bine.

4. Identificati corect ariile problemei si puteti vorbi despre ele suficient incat cresterea/schimbarea sa se produca. Sunteti deschisi in legatura cu posibilitatea invatarii de noi abilitati care sa ajute la rezolvarea de probleme.

5. Identificati si faceti fata unei probleme, aveti o atitudine optimista in legatura cu intretinerea relatiei de cuplu. Datorita atentiei date relatiei sunt evidentiate si rezolvate problemele inca ,,din fasa’’.

6. Aveti ceva furie, dar nu sunteti atat de devorati de ea incat sa va distrugeti unul pe celalalt; decat sa va atacati reciproc preferati sa faceti fata problemei si sa o rezolvati in mod constructiv.

Cabinet de Psihoterapie de Cuplu
Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
UltraIT.ro