Home 00

    Psihoterapie de cuplu 01

Imbogatirea relatiei de cuplu 02

Consiliere (pre)maritala 03


Carti de lecturat 04

Workshopuri 05

{Articole}
Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )

Telefon: 0722 94 14 84
E-Mail: ramona_covrig@yahoo.com

www.psihoconsult.ro
www.ramonacovrig.ro






















Copyright ©2005 ARIStide. All Rights reserved
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?
Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!
Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv
Cele mai importante cuvinte in cuplu nu sunt ,, te iubesc’’. Cele patru cuvinte care intradevar conteaza in relatia de cuplu sunt :
   - SINCERITATE
   - INCREDERE
   - DESCHIDERE/OPTIMISM
   - RESPECT MUTUAL

Dar ele nu sunt numai cuvinte ci si principii pe baza carora cuplul ar trebui sa-si cladeasca relatia. Fiecare cuplu ar trebui sa detina un cod moral/etic pe care ambii parteneri sa-l respecte. Poate ca cel mai bine ar fi ca acest sistem al moralei sa fie stabilit inca de la inceputul relatiei sau in orice caz inainte de a trece la un nivel superior. Acest cod etic ar putea avea calitatea unui antidot, daca tinem cont de faptul ca prin existenta sa partenerii de cuplu vor sti inca de la inceput care sunt asteptarile lor in relatie. Puteti evita desele dureri de cap daca va luati putin timp pentru a stabili ce inseamna pentru dvs si pentru partener sinceritatea, increderea si deschiderea.

Fiecare individ este unic asa ca si codul etic al cuplului este unic. Chiar daca principiile mentionate mai sus se afla la fundatia  relatiei de iubire de lunga durata, sistemul moral al cuplului difera de la relatie la relatie.
 
Datorita dinamicii cuplului, sistemul de valori trebuie reactualizat continuu. Asteptarile in cuplu se pot schimba pe parcursul vietii, si sistemul moral este adeseori in schimbare. De exemplu, sinceritatea, increderea si deschiderea ca principii de relationare la inceputul relatiei de prietenie pot avea o semnificatie diferita atunci cand partenerii decid sa ramana impreuna, isi fac juraminte, se muta impreuna sau se casatoresc. Trecerea de la un stadiu la altul in relatie, ar trebui sa fie un  semn de re-evaluare a semnificatiei acestor trei principii. In concluzie, adoptarea unui cod etic in cuplu poate arata ca partenerii dau dovada de grija responsabila, ca le pasa si ca doresc ca relatia lor sa reziste.
Codul etic al cuplului



Pulsul iti creste simtitor de fiecare data cand te afli in prezenta sau in apropierea lui. Esti indragostita sau esti pregatita sa fii indragostita. Viata este frumoasa iar tu esti optimista si dornica sa primesti si sa oferi cat mai mult in aceasta relatie.

Dar cum sa pastrezi aceasta atmosfera efervescenta si in acelasi timp sa aduci in discutie si probleme importante legate de asteptarile tale de la aceasta relatie?
Cabinet de Psihoterapie de Cuplu
Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
UltraIT.ro