Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )

Telefon: 0722 94 14 84
E-Mail: ramona_covrig@yahoo.com

www.psihoconsult.ro
www.ramonacovrig.ro
Copyright ©2005 ARIStide. All Rights reserved
Infidelitatea sta in ochii celui care traieste experienta, doar el poate defini daca comportamentul partenerului este sau nu decent din punctul de vedere al fidelitatii. Pentru unii dintre noi infidelitatea poate incepe cu o strangere mai calda de mana sau o imbratisare mai lunga, o privire intensa sau prelungita in ochii celuilalt, acestea pot fi semne ca limitele comportamentului decent au fost depasite. Altii dintre noi nu vad nimic rau intr-o imbratisare pasionala sau un  sarut. Perceptia noastra depinde intr-o masura de cultura din care provenim. Ca si copii ne uitam la cuplul primordial care este cuplul parintilor nostri si observam comportamentul acestora in interrelatie dar si in relatia acestora cu lumea de afara. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care exista un singur parinte.

Exista cateva posibile raspunsuri la intrebarea  ,,- De ce femeile si barbatii comit adulter?’’: o viata nefericita in cadrul familiei , comportamente adictive (adictia fata de indragosteala, sex), singuratatea, retalierea, nevoia de excitatie, inabilitatea de a rezista tentatiei, nevoia de a-si intari ego-ul, teama de prea multa intimitate cu partenera/partenerul, nevoia de mai multa apropiere emotionala, sentimentul de a fi neglijat/a, din nevoia de a-l face gelos pe celalalt si de a reinvia relatia de cuplu, trairea sentimentului ca esti la discretia celuilalt permanent.
Dupa cum se observa toate aceste posibile motivatii sunt strans legate de stima de sine.

In practica privata cu cuplurile cea mai des intrebare pusa atunci cand cuplurile vin pentru probleme legate de infidelitate este : ,,- Care este scopul - motivul pentru care ati iesit intr-o relatie extraconjugala. Ce va asteptati sa gasiti acolo si ati aflat ?’’. Paradoxal insa nici unul nu a raspuns ca motivul pentru care a iesit intr-o relatie extraconjugala ar fi o partida buna de sex. Unele dintre motivele lor au fost : ,,- cealalta ma asculta, m-a facut sa ma simt bine/ important, pot comunica cu ea/el, ii pasa de mine, sotia/sotul ma facea sa ma simt inferior/sa simt ca nu contez in ochii lui/ei, voiam sa vad daca mai am impact asupra femeii, voiam sa cuceresc si astfel sa cresc in ochii mei’’. Ceea ce apreciaza ei cel mai mult la relatia noua este iubirea si acceptarea (aparenta sau nu) ce este manifestata in comunicare. Cum de regula sexul este inevitabil, si de bine ce sexul merge perfect cu comunicarea eficienta si cu manifestarea afectiunii, sexul este deasemenea grozav si desigur motiv de infidelitate.

Exista multe cai de a distruge o relatie, si de regula putine cai de a o mentine si de a o face sa mearga. Ca un sistem sa persiste ( iar relatia de cuplu este un sistem) este nevoie de multa energie consumata pentru a o face sa functioneze bine.
Infidelitatea in cuplu si stima de sineInfidelitatea este una dintre cele mai devastatoare si dureroase experiente pe care un partener sau o partenera (casatorit/a sau nu) le poate indura si este deasemenea foarte dureroasa pentru copii acolo unde acestia exista. Impactul dezvaluirii este extrem, ambii parteneri putand experimenta depresie, anxietate, sentimentul pierderii Cosmosului personal. Cu toata suferinta indurata si cu toata drama ce se naste (si de o parte si de alta) in urma unei infidelitati, totusi de ce oamenii risca ?
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?
Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!
Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv
Home 00

    Psihoterapie de cuplu 01

Imbogatirea relatiei de cuplu 02

Consiliere (pre)maritala 03


Carti de lecturat 04

Workshopuri 05

{Articole}
Cabinet de Psihoterapie de Cuplu
Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
UltraIT.ro