Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )

Telefon: 0722 94 14 84
E-Mail: ramona_covrig@yahoo.com

www.psihoconsult.ro
www.ramonacovrig.ro


Copyright ©2005 ARIStide. All Rights reserved
Cand acceptam responsabilitata pentru comportamentele noastre, pentru sentimentele si pentru problemele cu care ne confruntam, ar trebui sa ne indreptam toata energia si timpul spre scopuri pozitive decat sa ne folosim energia pentru a da vina pe partener/partenera sau pentru a cauta scuze. 

Nu-i spui partenerului/partenerei de cuplu ca ai avut o relatie extraconjugala vara trecuta si ca constiinta morala nu-ti permite sa mai ascunzi un astfel de gest de tradare. Scopul neconstientizat al confesiunii tale este sa ranesti, caci daca ati fi facut apel la constiinta morala inca de la inceput relatia extraconjugala nu ar fi avut loc actul in sine.

Nu-i spui partenerului/partenerei de cuplu ca este slab sau descurajat, ca nu are initiativa.  Daca va veti dezvolta curajul de a fi imperfect/a si veti fi mai realist/a in legatura cu sine sau cu partenerul, veti reusi sa evitata formele de comunicare negativa. Decat sa va simtiti descurajat/a sau decat sa descurajati mai bine incercati sa identificati mijloace ale schimbarii.

Daca doriti un/o partener/a de cuplu cooperant evitati sa puneti etichete. ,, - Esti un pampalau ! Esti o lenesa !’’ . Intotdeauna cel care este etichetat va sfarsi prin a se comporta conform cu eticheta sa. El nu va dezminti eticheta pusa asa cu copilul careia i se spune in mod constant ca este obraznic se poarta in consecinta. Pampalaul va va arata in fiecare zi a relatiei dvs cat de ,, pampalau’’ este.

Daca doriti ca partenerul/a dvs sa contribuie incurajati-l.
Daca doriti ca partenerul/a dvs sa se simta conectat pastrati contactul fizic ( o mangaiere, o atingere, un suras).
Daca doriti ca partenerul/a dvs sa coopereze evitati lupta de putere sau razbunarea.
Daca doriti ca partenerul/a dvs sa fie responsabil/a pentru problemele din cuplu comunicati in mod onest recunoscand partea dvs de implicare.
Ce sa nu-i spui partenerului de cuplu!Fiecare primeste tratamentul pe care neconstient il asteapta de la partenerul de cuplu. Asa ca ce spunem sau facem in relatia de cuplu are un scop constientizat sau nu de noi. Nu-i spunem partenerului/ partenerei de cuplu : ,, - Numai tu esti de vina cand relatia de cuplu nu merge!’’.
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?
Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!
Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv
Home 00

    Psihoterapie de cuplu 01

Imbogatirea relatiei de cuplu 02

Consiliere (pre)maritala 03


Carti de lecturat 04

Workshopuri 05

{Articole}
Cabinet de Psihoterapie de Cuplu
Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
UltraIT.ro