Bucuresti, bd.Magheru ( Scala )

Telefon: 0722 94 14 84
E-Mail: ramona_covrig@yahoo.com

www.psihoconsult.ro
www.ramonacovrig.ro


Copyright ©2005 ARIStide. All Rights reserved
Uneori, barbatii (ca si femeile de altfel) uita ca, intr-o relatie, este foarte important sa  traiesti cu partenerul tau de cuplu de pe pozitii de egalitate. Nu este posibil pentru un partener/partenera intr-o sarcina ce presupune cooperarea, asa cum este intimitatea, sa accepte o pozitie de subordonare. Doi oameni nu pot trai impreuna fericiti daca unul dintre ei doreste sa conduca si sa il forteze pe celalalt sa se supuna. Cand oamenii sunt egali gasesc intotdeauna o cale de a rezolva dificultatea cu care se confrunta.

Femeile care isi aleg parteneri mai mici ca varsta poate vor sa compenseze ceva, de exemplu, sa se simta puternice/superioare in relatia cu partenerul. In felul acesta, si pe baza experientelor trecute, aleg parteneri mai mici pentru ca sunt persoane pe care-i pot ,,creste’’,  ii pot modela si de la care asteapta rezultate imediate. Dar este putin probabil ca un tanar de 20-24 de ani, odata modelat, sa mai ramana in relatia de cuplu. Este o intrebare foarte des intalnita in  cabinetul de psihoterapie: ,,- Ce ma fac daca, dupa ce ii cresc “aripile”, pleaca de la mine?’’ Poate tocmai acesta este motivul pentru care femeile mai in varsta isi aleg parteneri mai tineri, tocmai pentru a “darui” ceva si pentru a simti ca isi aduc contributia intr-un fel sau altul .

Exista posibilitatea ca, alegand un partener mai tanar decat tine, sa simti ca produci ceva, ca esti valoros, ca iti aduci contributia asa cum nu ti-a fost permis intr-o relatie de cuplu anterioara (eventual cu un partener de varsta egala sau mai mare). Ne simtim atrasi intim, sufleteste si sexual atunci cand intalnim pe cineva care ne ofera prin personalitatea sa si prin intentiile sale oportunitatea de a ne implini scopurile noastre (constientizate sau nu). Numarul 1 Prioritar al femeii in acest caz este obtinerea controlului in timp ce Numarul 1 Prioritar al tanarului este obtinerea confortului’’.
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?Cei care aleg in general parteneri mai tineri poate nu doresc neaparat o relatie stabila. Este adevarat ca multe astfel de relatii devin stabile, dar tot la fel de adevarat este ca ele nu vor merge pana la sfarsit, sau sunt dificile.

O femeie matura isi poate alege un partener mai tanar din nevoia de a se “pune la adapost”. Poate a avut un esec intr-o relatie cu un barbat de aceeasi varsta, in acea relatie nu s-a simtit confortabil, planurile n-au fost egale, si a trait cumva un sentiment de inferioritate psihologica.
Codul etic al cuplului
Ca o relatie de cuplu sa dureze
Conflictul in relatia de cuplu
Incurajarea in cuplu
Infidelitatea si stima de sine
Relatii de munca
Ce sa nu-i spui partenerului !
De ce femeile aleg parteneri mai tineri ?
Divortul - pierderea universului personal
Ma iubeste sau nu ma iubeste ?!
Abuzul sexual
Anorgasmie si ejaculare precoce
Soacre si nurori
Mituri despre intimitate
Comportamentul sexual compulsiv
Home 00

    Psihoterapie de cuplu 01

Imbogatirea relatiei de cuplu 02

Consiliere (pre)maritala 03


Carti de lecturat 04

Workshopuri 05

{Articole}
Cabinet de Psihoterapie de Cuplu
Ramona Covrig
PSIHOTERAPEUT
UltraIT.ro